Er was eens….

Het ontstaan van Stichting Het Levensverhaal En Suite

De kunst van het delen

D e kunst van het schrijven delen met andere mensen. Dat beoogt initiatiefnemer en beeldend kunstenaar Stans Bakker onder anderen met Stichting Het Levensverhaal En Suite. Als kind was Stans al nieuwsgierig naar wat haar ouders hadden meegemaakt. Speurend in haar verleden ontdekte ze dat ze dezelfde beslissingen nam als haar vader… Stans beleefde veel plezier aan het ophalen van herinneringen en deze te beschrijven in verhalen. Om dit proces te delen met andere liefhebbers maakt het schrijven van levensverhalen tot een ultiem genot!

Initiatiefnemer Stans Bakker:

“Mensen krijgen een geluksprikkel als ze mooie herinneringen ophalen”

Wat willen we bereiken?

U hebt al veel meegemaakt in uw leven. Veel mensen zijn van plan om persoonlijke herinneringen op te schrijven, maar het komt er niet van. Stichting Het Levensverhaal En Suite biedt u die mogelijkheid om in kleine, besloten groepen uw levensverhalen vorm te geven. En u zult zich verbazen als u dieper in uw leven duikt. Uw mooie momenten krijgen een plek en uw leven krijgt nog meer betekenis! U doet u zelf een enorm plezier en u laat een unieke nalatenschap achter voor uw familie.

De ervaringen van de eerste schrijfgroep

De eerste schrijfgroep is u al voorafgegaan en heeft in acht sessies aan haar eigen levensverhalen gewerkt. Sindsdien zijn meerdere groepen gevolgd. Er viel ons een aantal dingen op:

  • Door ervaringen te delen komen mooie emoties naar boven
  • Deelnemers herkennen zich in andermans ervaringen
  • Deelnemers hebben het gevoel zinvol bezig te zijn.

“Mensen herkennen elkaars emoties en steunen hen daarin”.

“Teruggaan naar jezelf werkt heel geestverruimend”

Wilt u ook uw eigen verhaal vertellen?

Geef u dan op voor een schrijfgroep en mail naar:

stans@stichtingensuite.nl